Nazovite nas!

01 303 2109

Prijavi se
You are here: Home Vijesti Sastanak u MRRFEU

SPONZORI

Baner

PDF 

Sastanak u Ministarstvu

 

U četvrtak, 8. lipnja, u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, održan je sastanak o projektu ugradnje dizala u višestambene objekte i njegovu sufinanciranju sredstvima Europske unije. Na sastanku su sudjelovali pomoćnik ministrice Dragan Jelić, predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich, predsjednik koordinacijskog odbora društava HP i HT umirovljenika Hrvatske Želimir Manenica i viši stručni suradnik u Komori Zagreb i tajnik Hrvatske udruge za dizala Zdravko Čizmar.

Obzirom da je Operativni program konkurentnost i kohezija prihvaćen početkom 2014. godine, a inicijativa o ugradnji dizala pokrenuta dvije godine kasnije, u skladu s procedurama i rokovima Europske komisije, dogovoreno je da će Program ugradnje dizala u višestambene objekte kao samostalan projekt biti moguće ugraditi putem izmjena Operativnog programa konkurentnost i kohezija i formulirati kao posebni natječaj krajem 2018. ili početkom 2019. godine.

U ovom trenutku ugradnja dizala može biti prihvatljiv trošak u drugim natječajima,  npr. natječaju za energetsku učinkovitost višestambenih zgrada ili iz prioriteta socijalne uključenosti (djeca i osobe s invaliditetom).

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iskazalo je spremnost na suradnju s inicijatorima Programa ugradnje dizala osnivanjem zajedničke radne skupine za pripremu i provedbu Projekta te će u planiranom razdoblju izmjenama i dopunama Operativnog programa uvrstiti predloženi Program među samostalne nacionalne projekte. Očekuje se da će projekt biti operativan početkom 2019. godine te da će biti uvršten među projekte u idućoj financijskoj perspektivi EU 2021. 2027. godine.